March 2, 2012

apa salah aku ngan kau?

salam...

yarabi..pa kabar tak org tek? bagus kah? alhamdulillah mun bagus..saya tok sihat sejahtera ajak koh..maklum darah manis tok kata urang..maok jaga dirik benar2 koh..ewah..

beberapa soalan:

- perlukah kita nyelok hak urang lain demi nak nutup aib kita pun? Perlu kah?
- lepas kita makan, tentu kita pandey nyimpan dirik pun barang makan tek nak? kecuali lah kau bakhil pemalas smpey sik kongang ngembak ke dapur nak ko makan ko tek-ko tandah nya mengarey lah or ko carik sapa2 k ku nulong ngantar ke dapur. (patut juak lah)
- perlu kah mun kita sik berapa byk duit nak ngulang seribu kali madah dirik kita tek sik beduit? perlukah? perlukah ngungkit madah ngan seluruh dunia duit adalah segala galanya n urg ada DUIT sahaja akan dipandang tinggi umpama GAJAH bak kata kau n kau sik DIPANDANG kerana ko sekda duit mcm semut. PERLUKAH KO NGULANG BERKALI KALI MACAM AKU TOK JAIK NGAN KAU N AKU NAK NANYAK APA JAIK DAH DIPOLAH KU NGAN KAU???

-yeap exactly tat is my QUESTION!! apa salah aku ngan kau?? jgn ko madah nak ko sindir ko ya sekda kaitan ngan aku jgn ko nak mutar belit cerita n im asking u once again APA SALAH AKU NGAN KAU?

- salah kah aku pegi makan MEWAH? aku mampu. aku ada mintak duit kau??? SEKDA nak?

- salah kah aku nak ngembak mak bapak unty adik beradik makan salahkah? aku ada mintak duit kau?? SEKDA NAK?? AKU TEK SIK PERNAH NGEMBAK KO MAKAN KAH? SIK PERNAH NAK MERIK PAJOH KAU KAH? BELULOR AKU NGAN KAU EHH..SENTIASA INGAT. SIK KU LUPAK NGAN KAU. AKU ADA JAIK NGAN KAU? AKU ADA MINTAK DUIT KAU? ADA? ADA? SEKDA NAK???

- sebab ya lah aku tek heran ngan perangey kau...few times juak ko dh nyakit ati aku..p sik juak aku peduli gilak..sabar ajak lah..sebab gik ngenang tek...

-but not tis time..ko dh terlebih ngesak ati...trima kasih...

2 comments:

  1. nice blog, tapi tak faham bhsa sarawak..lps ni blh buat dwibahasa :)

    ReplyDelete